Fiksni znaci

Fiksni znaci su Bik, Lav, Škorpija i Vodolija (drugi, peti, osmi i jedanaesti znak zodijaka). Fiksne kuće su druga, peta, osma i jedanaesta kuća.

Bik označava središnji deo proleća (dok na južnoj hemisferi Bik označava središnji deo jeseni), Lav sredinu leta (odnosno Lav označava središnji deo zime na južnoj hemisferi), Škorpija označava središnji deo jeseni (dok na južnoj hemisferi označava sredinu proleća) a Vodolija označava središnji deo zime (dok na južnoj hemisferi označava središnji deo leta).

Bitnim svojstvom/osobinom fiksnih znakova se smatra istrajnost. Ovi znaci se povezuju sa stabilnošću i odlučnošću ali i sa tvrdoglavošću. Neretko imaju mnogo samopouzdanja i trude se da osiguraju ostvarenje svojih želja i planova i ne žele da im neka neočekivana situacija, za koju nisu dovoljno spremni, dovede u pitanje ostvarenje uspeha. Mnogim stvarima pristupaju na svoje originalne načine koje smatraju boljim od drugih pa neretko postoji veća opasnost da pogreše u nekim svojim pristupima a da uz to nisu dovoljno spremni da koriguju svoje pristupe, stavove, metode, ponašanje, itd. Ovi horoskopski znaci često nisu baš najradosniji kada naslućuju da bliska budućnost donosi neke krupnije promene, međutim, kada se promene već dogode i kada im se u dovoljnoj prilagode onda se neretko trude da, onoliko koliko je to u njihovoj moći, takvo stanje održe ponovo se odupirući nekim novim promenama. Predstavnici ovih horoskopskih znakova se, dakle, u mnogim situacijama snažno odupiru promenama koje za koje očekuju da će se desiti (tačnije - onim promenama koje im me odgovaraju ili za koje smatraju da im iz nekog razloga ne idu u prilog ili da im nisu od koristi) a kada se, međutim, i pored njihovog negodovanja i protivljenja promene ipak dese onda se predstavnici ovih horoskopskih znakova neretko trude da konsoliduju i zadrže takvo novo, promenjeno, stanje kojem su počeli da se prilagođavaju a naročito kada, nakon što se promene dese, shvate dobre strane nekih promena (promena koje ranije nisu želeli) i onda su u većoj meri kritički raspoloženi prema nekim novim promenama koje bi se tek mogle desiti.

Autorka: Olivera Petković


Copyright © Olivera Petković
Autorka svih tekstova na ovom sajtu je astrološkinja Olivera Olja Petković. Autorska prava su zaštićena Zakonom. Tumačenje ličnih horoskopa je složeno i potrebno je imati u vidu da pojedinačni pokazatelji/aspekti u kombinaciji sa drugim pokazateljima i uticajima mogu imati i druga ili složenija značenja.