Simboli horoskopskih znakova

Svaki horoskopski znak se može predstaviti (označiti) odgovarajućim simbolom. Ovde se možete upoznati sa astrološkim simbolima horoskopskih znakova.

Ovan

Ovan je vatreni znak, vladajuća planeta ovog horoskopskog znaka je Mars. Simbol Ovna predstavlja glavu ovna sa prepoznatljivim rogovima. Ovako izgleda simbol Ovna:
Ovan

Bik

Bik je zemljani znak, vladajuća planeta Bika je Venera. Simbol horoskopskog znaka Bika predstavlja glavu bika. Ovako izgleda astrološki simbol Bika:
Bik

Blizanci

Ovo je vazdušni znak, vladajuća planeta ovog znaka je Merkur. Ovaj simbol može predstavljati blizance Kastora i Poluksa kao i oznaku za broj dva, astrološki simbol Blizanaca podseća na "rimsko dva" odnosno na rimsku oznaku za broj dva:
Blizanci

Rak

Rak je vodeni znak. Vladajuća planeta ovog znaka je Mesec. Simbol horoskopskog znaka Raka podseća na klješta raka, simbolizuje i grudi kao i roditeljsku bliskost i brižljivost:
Rak

Lav

Lav je vatreni znak, vladajuća planeta ovog horoskopskog znaka je Sunce. Simbol Lava predstavlja sazvežđe Lava. Ovako izgleda astrološki simbol Lava:
Lav

Devica

Devica je zemljani znak. Vladajuća planeta ovog znaka je Merkur. Podseća na slovo "m" sa petljom. Ovako izgleda astrološki simbol horoskopskog znaka Device:
Devica

Vaga

Vaga je vazdušni znak. Venera je vladajuća planeta Vage. Vaga sa dva tasa je simbol Vage:
Vaga

Škorpija

Škorpija je vodeni znak, Pluton je vladajuća planeta Škorpije. Simbol Škorpije predstavlja škorpiju sa istaknutim repom i žaokom:
Škorpija

Strelac

Strelac je vatreni znak, vladajuća planeta mu je Jupiter. Horoskopski znak Strelac je predstavljen strelom sa linijom koja deli strelu na dva dela. Ovakva strela sa linijom može predstavljati luk i strelu. Linija koja deli strelu na dva dela može simbolozovati i predstavu Kentaura (pola čovek - pola konj).
Strelac

Jarac

Jarac je zemljani znak, vladajuća planeta Jarca je Saturn. Simbol Jarca podseća na savijene rogove. Podseća i na glavu jarca/koze sa repom ribe. Ovako izgleda simbol horoskopskog znaka Jarca:
Jarac

Vodolija

Vodolija je vazdušni znak, Uran je vladajuća planeta Vodolije. Horoskopski znak Vodolija je predstavljen talasima:
Vodolija

Ribe

Ribe su vodeni znak, vladajuća planeta ovog horoskopskog znaka je Neptun. Simbol Riba podseća na dve spojene/privezane ribe. Ovako izgleda simbol kojim je predstavljen horoskopski znak Ribe:
Ribe

Autorka: Olivera Petković


Copyright © Olivera Petković
Autorka svih tekstova na ovom sajtu je astrološkinja Olivera Olja Petković. Autorska prava su zaštićena Zakonom. Tumačenje ličnih horoskopa je složeno i potrebno je imati u vidu da pojedinačni pokazatelji/aspekti u kombinaciji sa drugim pokazateljima i uticajima mogu imati i druga ili složenija značenja.