Horoskopski znak Ribe

Ribe Horoskopski znak Ribe je dvanaesti znak Zodijaka, vodeni je znak, po polaritetu je negativan, po modalitetu je promenljiv znak. Planeta koja vlada ovim horoskopskim znakom je Neptun.

Intuicija se često povezuje sa ovim horoskopskim znakom i mnoge osobe rođene u znaku Riba se u velikoj meri vode svojom intuicijom pri donošenju odluka (ponekad i previše jer takav osećaj neretko može biti i varljiv tako da je poželjno biti na dovoljnom oprezu).

Za osobe rodjene u ovom znaku važi da su veoma emotivne a, dodatno, često su maštovite i kreativne tako da i svoje emocije neretko umeju da iskažu na razne kreativne načine. Umetnička nadahnuća neretko umeju da pretoče u reči koje snažno odražavaju njihova osećanja.

Rođeni u znaku Riba suočavanje sa problemima subjektivno doživljavaju često znatno neprijatnije nego predstavnici drugih horoskopskih znakova. Kada se stvari ne odvijaju željenim tokom ove osobe ponekad pokazuju sklonost ka preteranom dramatizovanju situacije (a neki predstavnici ovog horoskopskog znaka se prilikom javljanja problema i previše povlače u svoj imaginarni svet umesto da se posvete adekvatnom rešavanju nastalih problema). Problemi koji ih tište na privatnom planu se negativno odražavaju i na poslovnu efikasnost ovih osoba, na njihovu motivisanost za rad i na kvalitet komunikacije sa osobama iz poslovnog okruženja.

U mnogim situacijama nesebično pomažu osobama kojima je potrebna pomoć ili podrška.

Horoskopski znak Ribe žena

Žena rođena u ovom horoskopskom znaku ume da se voljenoj osobi posveti čitavim svojim bićem. Ponekad idealizuje voljenu osobu pa se može dešavati i da ima neka prevelika očekivanja. Moguće je povremeno javljanje i većih razočarenja na ljubavnom planu, naročito u situacijama kada smatra da joj osećanja nisu uzvraćena na očekivani i željeni način.

Horoskopski znak Ribe muškarac

Muškarac rođen u ovom horoskopskom znaku je neretko veoma emotivan, kada je zaljubljen "opijen" je ljubavnim osećanjima, neretko je veoma privržen voljenoj osobi a u ljubavi očekuje i od voljene osobe da dovoljno jasno iskazuje svoju ljubav. U mnogim situacijama se postavlja zaštitnički. Ponekad ima veća ili nerealnija očekivanja od voljene osobe.

Autorka: Olivera Petković


Copyright © Olivera Petković
Autorka svih tekstova na ovom sajtu je astrološkinja Olivera Olja Petković. Autorska prava su zaštićena Zakonom. Tumačenje ličnih horoskopa je složeno i potrebno je imati u vidu da pojedinačni pokazatelji/aspekti u kombinaciji sa drugim pokazateljima i uticajima mogu imati i druga ili složenija značenja.