Horoskopski znak Bik

Bik Horoskopski znak Bik je drugi znak Zodijaka. Bik je zemljani znak, po polaritetu je negativan, po modalitetu fiksni. Planeta koja vlada ovim znakom je Venera. Za ovaj horoskopski znak važi da ume da bude realan u svojim očekivanjima težeći ostvarenju realnih planova kao i da se trudi da ostvari i održi stabilnost na svim životnim poljima. Trudi se da bude praktičan. Voli udobnost.

Bik je u mnogim kulturama simbol plodnosti. Osobe rođene u ovom horoskopskom znaku često vole da stvaraju i da ispoljavaju svoju kreativnost pa brojni predstavnici ovog zodijačkog znaka mogu postati uspešni u umetničkom stvaralaštvu.

Ove osobe mogu biti u mnogim životnim situacijama veoma strpljive, naročito onda kada predano rade na ostvarenju dugoročnijih planova. Bik ima snažniju potrebu sa sigurnošću, kako na poslovnom i finansijskom planu tako i na polju ljubavi i prijateljstva. Ove osobe neretko ostavljaju utisak postojanja snažnijeg samopouzdanja i stabilnosti. Ne vole da preterano žure u svojim postupcima, naročito onda kada rade na ostvarenju svojih bitnih ciljeva i ne žele da dozvole sebi da im nekakva ishitrenost pokvari planove. Vole da drže situaciju pod kontrolom pa makar to značilo i da sporije nego planirano dođu do ostvarenja svojih želja i planova. Trude se da iz problematičnijih situacija nauče nešto novo i da iz njih izađu jači i mudriji. Novac im može biti snažan motiv za veće zalaganje i trud na poslovnom planu, često postižu bolju efikasnost na poslovnom planu onda kada im je obezbeđena dovoljno visoka zarada jer ne vole da se preterano trude ukoliko njihov trud nije adekvatno nagrađen.

Horoskopski znak Bik žena

Žena Bik je u mnogim situacijama postojana tako da u ljubavnoj vezi može predstavljati čvrst oslonac svojoj voljenoj osobi, odnosno svom ljubavnom parteru. Veoma je osećajna. Neretko je spremna na razumne kompromise. U braku je često spremna na brojne razumne ustupke u cilju uspešnijeg izbegavanja nestabilnosti na ovom polju. Voli da joj se u ljubavi poklanja pažnja i često se raduje onim poklonima koji predstavljaju iskreni znak pažnje voljene osobe. Žena Bik će u ljubavi najčešće umeti da ceni iskrenost.

Horoskopski znak Bik muškarac

Muškarac Bik ume da bude veoma osećajan u ljubavi. Pogrešno je mišljenje da muškarac Bik ne ume da bude romantičan. Muškarac Bik može u ljubavi biti zapravo i veoma romantičan a naročito ukoliko je zadovoljan kvalitetom komunikacije i slaganja u ljubavnoj vezi ili u braku (nekad je romantičan malo više na neki svoj originalan način). Iako Bik voli novac, muškarac Bik u ljubavi može biti veoma darežljiv i galantan i više trošiti na ugađanje svojoj voljenoj osobi. Muškarac Bik će u ljubavi najčešće umeti da ceni posvećenost, iskrenost i odanost.

Autorka: Olivera Petković


Copyright © Olivera Petković
Autorka svih tekstova na ovom sajtu je astrološkinja Olivera Olja Petković. Autorska prava su zaštićena Zakonom. Tumačenje ličnih horoskopa je složeno i potrebno je imati u vidu da pojedinačni pokazatelji/aspekti u kombinaciji sa drugim pokazateljima i uticajima mogu imati i druga ili složenija značenja.