Horoskopski znak Ovan

Ovan Horoskopski znak Ovan je znak kojim Zodijak počinje. Ovan je vatreni znak, po polaritetu je pozitivan a po modalitetu kardinalan. Planeta koja vlada ovim horoskopskim znakom je Mars. Ovan ume da bude energičan, dinamičan i neverovatno uporan, kada naumi da ostvari svoje planove teško ga je u tome zaustaviti, tačnije - teško ga je čak i usporiti. Spremni su na velika zalaganja i rad radi postizanja uspeha na bitnim životnim poljima. Ponekad je nestrpljiv. U mnogim situacijama je inicijator. Ovaj horoskopski znak ne voli da sledi druge već da predvodi tako da osobe rođene u ovom znaku često umeju da steknu i održe neku vrstu liderske pozicije, najčešće na profesionalnom planu jer Ovan nastoji (i često uspeva) da bude uspešan, da bude pobednik, da u nečemu bude prvi ili da bude poseban. Istovremeno voli da bude dobro organizovan u svojim postupcima. Često je spreman da se iskreno i ozbiljno posveti rešavanju problema pa se neretko može dešavati da mu se za pomoć obraćaju osobe kojima je okružen.

Ovan je u mnogim situacijama siguran u svoje proverene sposobnosti. Često je pun samopouzdanja.

Ceni iskrenost, ne voli grubo zaobilaženje istine tako da je za očuvanje ljubavne veze ili prijateljstva sa Ovnom od velikog značaja postojanje iskrenosti u komunikaciji kao i dobronamernosti u postupcima jer će Ovan često lako primetiti ukoliko mu neko servira laži ili ukoliko je neko u njegovoj okolini zlonameran.

Vatrena priroda ovog horoskopskog znaka može dolaziti do izražaja na ljubavnom planu tako da za ovaj horoskopski znak važi da u ljubavi ume da bude izuzetno strastven. Može se dešavati da idealizuje voljenu osobu.

Horoskopski znak Ovan žena

Žena Ovan je u mnogim situacijama hrabra i odlučna. Iako u ljubavnoj vezi ponekad idealizuje ljubavnog partnera trudi se da bude dovoljno objektivna u onim situacijama u ljubavi koje zahtevaju objektivnost. U ljubavi će najčešće ceniti odanost tako da bi se moglo dešavati da reaguje veoma burno ukoliko joj ljubavni partner nije odan i veran.

Horoskopski znak Ovan muškarac

Muškarac Ovan je u mnogim situacijama energičan i dominantan. U ljubavi će najčešće umeti da ceni vernost. Voli direktnost u komunikaciji i jasne postupke, ne voli nekakva preterana skrivena iznenađenja. Ukoliko u ljubavi dođe do problema i neslaganja postoji izraženija opasnost da reaguje impulsivnije.

Autorka: Olivera Petković


Copyright © Olivera Petković
Autorka svih tekstova na ovom sajtu je astrološkinja Olivera Olja Petković. Autorska prava su zaštićena Zakonom. Tumačenje ličnih horoskopa je složeno i potrebno je imati u vidu da pojedinačni pokazatelji/aspekti u kombinaciji sa drugim pokazateljima i uticajima mogu imati i druga ili složenija značenja.