Horoskopski znak Devica

Devica Horoskopski znak Devica je šesti znak Zodijaka. Devica je zemljani znak, po polaritetu je negativan znak, po modalitetu je promenljiv znak. Vladajuća planeta horoskopskog znaka Device je Merkur.

Devica kao zemljani znak poseduje izraženu crtu praktičnosti, često poseduje pragmatičan duh i zdravorazumsko poimanje stvarnosti što doprinosi da Devica bude svesna svih svojih realnih mogućnosti i da čvrsto svojim nogama korača po stabilnom i sigurnom tlu. Element zemlja Devici u mnogim situacijama dodeljuje i vrlinu razboritosti kao i istrajni duh prilikom započinjanja bilo kakvih aktivnosti što doprinosi snažnoj volji i težnji Device da završava ono što započinje. Element zemlja Devici dodeljuje i strpljivost, pouzdanost, marljivost, kompetentnost i visoku efikasnost u radu na poslovno-finansijskom planu.

Devica često doživljava svoj život kao proces tokom kojeg je potrebno da se stalno usavršava tako da ovakva perfekcionistička priroda Device konstantno podstiče njenu potragu za ostvarenjem brojnih životnih ideala.

Pod vođstvom Merkura, Devica može posedovati dobru moć opažanja, ima smisla za detalje, analitična je i voli da bude dobro informisana o svim dešavanjima oko nje. Poseduje sposobnost uspostavljanja dobre komunikacije u međuljudskim odnosima. Voli da stvari oko nje budu jasno i precizno uređene s posebnim naglaskom na ljubavni život gde ljubavni odnos mora biti jasno i nedvosmisleno definisan. Devica je u ljubavi ali i u životu uopšte vrlo osećajna ali i vrlo oštroumna tako da primećuje sve i obično ne dopušta sebi da je suviše savladaju jake emocije i da pod uticajem takvih emocija donosi neke bitne zaključke već nastoji da racionalnim razmišljanjem i analiziranjem izvodi logičke zaključke i da u životu postupa u skladu sa tim. Takođe, za Device važi i da su stroge i da su ponekad sklone suvišnom kritikovanju drugih osoba.

Horoskopski znak Devica žena

Žena u znaku Device je vredna, radna, marljiva i uredna. U ljubavi je puna razumevanja, tolerancije i neretko spremna na kompromise u cilju održanja dobrog sklada u slaganju sa voljenom osobom. Iako zbog naziva horoskopskog znaka može izgledati da je žena Devica manje zainteresovana za razmenu ljubavne strasti u ljubavnom odnosu sa voljenom osobom, žena Devica je naravno, itekako zainteresovana za uzbudljive nežne i strastvene ljubavne igre na seksualnom planu.

Horoskopski znak Devica muškarac

Muškarac Devica je osoba sa kojom se u mnogim situacijama lako može uspostaviti dobra komunikacija, neretko je vrlo analitičan, oštrouman, vredan i radan. U ljubavi ume da bude veoma nežan, privržen i pun odanosti ali, pri odabiru voljene osobe neretko postavlja i vrlo visoke kriterijume koji su ponekad čak i nerealni.

Autorka: Olivera Petković


Copyright © Olivera Petković
Autorka svih tekstova na ovom sajtu je astrološkinja Olivera Olja Petković. Autorska prava su zaštićena Zakonom. Tumačenje ličnih horoskopa je složeno i potrebno je imati u vidu da pojedinačni pokazatelji/aspekti u kombinaciji sa drugim pokazateljima i uticajima mogu imati i druga ili složenija značenja.