Horoskopski znak Lav

Lav Horoskopski znak Lav je peti znak Zodijaka. Lav je vatreni znak, po polaritetu je pozitivan znak, po modalitetu je fiksni znak. Planeta koja vlada horoskopskim znakom Lav je Sunce.

Kao vatreni znak, Lav voli da unosi ogromnu količinu strasti u sve čega se dotakne i s ogromnim žarom i entuzijazmom pristupa ispunjavanju životnih obaveza. Lako se uzrujava pa su stoga povremeno naglašenije plahovitije i impulsivnije reakcije. Lav je u ljubavi vatreno strastven, preferira otvorenije i direktnije ispoljavanje svojih emocija i ima naglašenu potrebu da u ljubavi svojoj voljenoj osobi bude "centar sveta" odnosno jedini i potpuni gospodar srca voljenoj osobi. Ovakva potreba Lavu neretko dolazi i usled pribojavanja od gubitka ljubavi voljene osobe tj. usled pribojavanja od odbacivanja jer će Lav biti užasnut i od same pomisli na to da je u ljubavi a i u životu uopšte odbačen. Dakle, voli da drži kontrolu u svojim rukama pa je ponekad usled toga moguće i javljanje želje za manipulisanjem kako u ljubavi tako i u međuljudskim odnosima. Lav je sklon i tome da ponekad preterano dramatizuje stvari i to čini najčešće u onim situacijama kada ne dobija dovoljno pažnje od drugih osoba tj. kada nije u dovoljnoj meri u centru pažnje.

Pošto je po polaritetu pozitivan (Jang) znak to ukazuje na Lavovu ekstrovertniju prirodu, na njegovu srdačnost, ljubaznost, društvenost i na otvorenost. Zbog svoje otvorenosti i društvenosti Lavovi tokom života neretko stiču veliki krug prijateljstava.

Lav se kao fiksni znak pokazuje vrlo upornim, istrajnim, odlučnim i usredsređenim kada je u pitanju realizacija njegovih zacrtanih planova (naročito na poslovno-finansijskom planu). Takođe, Lav kao fiksni znak ima zadatak da konsoliduje i učvršćuje promene u cilju ostvarenja bolje stabilnosti i u cilju sticanja čvršćih pozicija na hijerarhijskoj lestvici životnih vrednosti.

Vladajuća planeta znaka Lava je Sunce koje Lava daruje visokim nivoom samopouzdanja, dostojanstva, ogromnom količinom optimizma i pozitivnom životnom energijom, čvrstim stavovima kao i sposobnošću da s velikim osmehom na licu i uz veliki entuzijazam prilazi rešavanju najrazličitijih životnih situacioja i problema. Za Lava važi i da, gde god da se pojavi, unosi svetlost svojom moćnom pojavom, širi pozitivne vibracije i optimizam u svom okruženju.

Horoskopski znak Lav žena

Žena Lav je romantična, nežna, strastvena, velikodušna, zabavna, kreativna i sa stilom. Veoma vodi računa o svom fizičkom izgledu (naročitu pažnju poklanja nezi kose), ima istančan ukus za modu i veoma voli da uživa u glamuru i luksuzu.

Horoskopski znak Lav muškarac

Muškarac Lav je šarmantan, dostojanstven, nežan, topao, odan, zaštitnički nastrojen i vitalan sa snažnom seksualnom energijom i harizmom. U ljubavi uživa u zajedničkim izlascima sa svojom voljenom osobom jer voli da se ponosi njome i da uživa u tome da se i drugi dive njegovom izboru u ljubavi.

Autorka: Olivera Petković


Copyright © Olivera Petković
Autorka svih tekstova na ovom sajtu je astrološkinja Olivera Olja Petković. Autorska prava su zaštićena Zakonom. Tumačenje ličnih horoskopa je složeno i potrebno je imati u vidu da pojedinačni pokazatelji/aspekti u kombinaciji sa drugim pokazateljima i uticajima mogu imati i druga ili složenija značenja.