Horoskopski znak Rak

Rak Horoskopski znak Rak je četvrti znak Zodijaka. Rak je vodeni znak, po polaritetu je negativan, po modalitetu je kardinalni. Planeta koja vlada ovim znakom je Mesec. Za rakove važi da su emotivni i da u razgovoru sa drugim osobama nastoje da razumeju i njihova osećanja. Osećanja drugih ljudi se lako mogu prenositi i na njih. U mnogim situacijama su veoma zaštitnički nastrojeni, naročito su spremni da stanu u zaštitu bliskih osoba. Dom i porodica im mogu biti od ogromnog, a često i od centralnog, značaja. Mnogim Rakovima je porodica na prvom mestu.

Mnoge promenljive situacije Rak proživljava veoma emotivno. Turbulentna dešavanja se snažno mogu odraziti na njegova osećanja ali, kao kardinalni znak, Rak neće lako dozvoliti da ga okolnosti spreče u ostvarenju bitnih životnih planova već će često imati hrabrosti da se izbori sa gotovo svakom nepovoljnom situacijom.

Rakovi vole da unose svoje emocije u gotovo sve što rade, mnoge osobe rođene u ovom horoskopskom znaku su veoma kreativne tako da oni Rakovi koji su privučeni umetničkim stvaralaštvom mogu u svoja umetnička dela veoma uspešno ugraditi svoja snažna osećanja stvarajući umetnička dela koja uspešno dočaravaju njihove emocije.

Horoskopski znak Rak žena

Žena u znaku Raka je vrlo emocionalna, ume da bude romantična, nežna, prijemčiva, požrtvovana i brižljiva. U ljubavi voli da ugađa svom ljubavnom partneru i neretko je spremna na ustupke i dogovore u cilju održanja ljubavne veze ili braka. Ima naglašenu potrebu za emocionalnom sigurnošću koju pruža toplina porodičnog doma tako da neretko teži ka mirnijem porodičnom životu ceneći porodične vrednosti. Za ženu rođenu u znaku Raka važi da poseduje naglašen instinkt za materinstvo i brižljivo je posvećena porodici i voljenoj osobi.

Horoskopski znak Rak muškarac

Muškarac u znaku Raka je sentimentalan, intuitivan, maštovit, ćudljiv, ume da bude zaštitnički nastrojen i predusretljiv. U ljubavi je neretko veran svojoj voljenoj osobi i teži ka ostvarenju stabilnog porodično-bračnog života. Može biti jako vezan za neke osobe i dogadjaje iz prošlosti, ponekad suviše idealizuje neka starija prijateljstva. Mnogi muškarci rođeni u znaku Raka su veoma vezani za svoju majku, na njihova životna shvatanja mogu jako uticati vrednosti koje im je još u detinjstvu majka usadila. Muškarac Rak može u ljubavi češće ispoljavati sklonost ka ljubomori i posesivnosti.

Autorka: Olivera Petković


Copyright © Olivera Petković
Autorka svih tekstova na ovom sajtu je astrološkinja Olivera Olja Petković. Autorska prava su zaštićena Zakonom. Tumačenje ličnih horoskopa je složeno i potrebno je imati u vidu da pojedinačni pokazatelji/aspekti u kombinaciji sa drugim pokazateljima i uticajima mogu imati i druga ili složenija značenja.