Horoskopski znak Škorpija

Škorpija Škorpija je osmi znak Zodijaka. Škorpija je vodeni, po polaritetu negativan, po modalitetu fiksni znak kojem je vladajuća planeta Pluton. Ovaj horoskopski znak je multidimenzionalan, Pluton simbolizuje transformaciju tako da za rođene u ovom horoskopskom znaku važi da su sposobni za ozbiljne transformacije, kada se životna situacija bitno promeni i ove osobe često umeju da se prilagode i da se u velikoj meri promene. Otkriće Plutona, vladajuće planete Škorpije, je umnogome transformisalo i unapredilo astrologiju u celini a u prilog sposobnosti transformacije ovog horoskospkog znaka govori i to da je promenio svoju vladajuću planetu - stari ili drevni vladar ovog znaka je Mars dok je Pluton novi, moderni, vladar Škorpije. Škorpija, za razliku od drugih horoskopskih znakova, ima više simbola koji simbolizuju njenu prirodu: škorpiju, orla i feniksa (feniks je mitološko biće - vatrena ptica koja se uvek ponovo obnavlja nastajući iz svog pepela nakon što sagori u svom plamenu) što nagoveštava i simbolizuje sposobnost transformacije i opstanka u brojnim promenljivim i nepovoljnim životnim okolnostima.

Predstavnici ovog horoskopskog znaka imaju veoma intenzivna osećanja o kojima im nije uvek lako da govore. Kada izgube staloženost čak i neuobičajeno burno reaguju, a može se dešavati da svoju staloženost izgube iznenada - u trenutku. U situacijama kda su im osećanja povređena ne povlače se lako već smišljaju neku vrstu odgovora ili neku vrstu osvete pa postoji opasnost od psvetoljubivijeg ponašanja i zato je potrebno da ove osobe nauče da budu dovoljno tolerantne i da izbegavaju osvetoljubivost u svom ponašanju. Ne opraštaju lako onima za koje smatraju da su se na neki način ogrešili o njih. Iz ovog razloga o mnogim ljudima nemaju dobro mišljenje dok su, sa druge strane, njihova pozitivna osećanja veoma snažna prema onima koje vole.

Horoskopski znak Škorpija Žena

Škorpija žena je u ljubavi zagonetna. Duboko je emocionalna i strastvena. Očekuje poštovanje od svoje voljene osobe i teško će oprostiti uvrede. Ponekad ispoljava veću sklonost ostvarenju snažnije dominacije u ljubavi. Kada iskreno zavoli nekoga tada se u ljubavi prepušta svojoj voljenoj osobi čitavom svojom dušom.

Horoskopski znak Škorpija muškarac

Škorpija muškarac je u mnogim situacijama tajanstven. Na ljubavnom planu ume da bude veoma strastven sa snažnom seksualnom harizmom. Voli da ima veću kontrolu nad situacijom u ljubavi (pa se može dešavati i lakše javljanje ljubomore). Iako se za muškarce Škorpije može steći utisak da su usled svoje magnetično privlačne pojave zainteresovaniji za ljubavne avanture ipak im više odgovaraju duge ljubavne veze i često nastoje da u ljubavi ostvaruju dublju emotivnu povezanost sa voljenom osobom.

Autorka: Olivera Petković


Copyright © Olivera Petković
Autorka svih tekstova na ovom sajtu je astrološkinja Olivera Olja Petković. Autorska prava su zaštićena Zakonom. Tumačenje ličnih horoskopa je složeno i potrebno je imati u vidu da pojedinačni pokazatelji/aspekti u kombinaciji sa drugim pokazateljima i uticajima mogu imati i druga ili složenija značenja.