Horoskopski znak Blizanci

Blizanci Horoskopski znak Blizanci je treći znak Zodijaka. Ovo je vazdušni znak, po polaritetu je pozitivan, po modalitetu je promenljiv. Planeta koja vlada ovim znakom je Merkur. Za Blizance važi da su radoznali i komunikativni. Vole da istražuju. Nastoje da uče o brojnim stvarima i pojavama ali i o sebi i svojim osećanjima. Vole da se druže sa zanimljivim i inteligentnim osobama a naročito sa onim osobama od kojih mogu naučiti nešto korisno ili interesantno. U mnogim situacijama im je jako bitno da ne ostavljaju pogrešan utisak tako da se neretko trude da budu jasni u prezentovanju svojih stavova i mišljenja. Za blizance važi da umeju da budu snalažljivi. Blizanci su često sposobni da budu fleksibilni u brojnim okolnostima odnosno često su sposobni da se adaptiraju tj. da se prilagode promenama i brojnim životnim situacijama ali to, međutim, ne znači i bespogovorno i automatsko prilagođavanje svemu i svakome.

Blizanci mogu biti istovremeno, sa gotovo jednakom posvećenošću, privučeni brojnim interesovanjima. Žele da budu u dovoljnoj meri uključeni u aktivnosti koje ih zaista privlače i smeta im kada steknu utisak da im neko sužava mogućnosti (a naročito one mogućnosti na koje ozbiljno računaju). Mnogi predstavnici ovog horoskopskog znaka nastoje da imaju neki zanimljiv hobi.

Blizanci umeju da budu veoma zabavni u društvu. Mnoge osobe rođene u ovom znaku su mlade duhom i kada dođu u zrelije i poznije godine života.

Na poslovnom planu mogu ostvariti i veoma dobru saradnju u timskom radu s obzirom na prilagodljivost koja (kao i snalažljivost) važi za ovaj horoskopski znak. Neki predstavnici ovog horoskopskog znaka su pravi gospodari komunikacije tako da su veoma uspešni u ubeđivanju pa neretko mogu biti i dobri trgovci ili stručnjaci za marketing.

U ljubavi često osvajaju svojim rečima a u ljubavnoj vezi im je bitno postojanje dobre i sadržajne komunikacije. U ljubavnoj vezi se mogu osećati nesigurno onda kada u komunikaciji nemaju dovoljno zajedničkih tema.

Horoskopski znak Blizanci žena

Žena rođena u znaku Blizanaca (u upotrebi su izrazi "Žena Blizanac" i "Žena Blizanci") se često trudi da se prilagodi potrebama svoje voljene osobe odnosno potrebama svog ljubavnog partnera ali istovremeno nastojeći da kroz komunikaciju utiče i na voljenu osobu da se menja na način koji njoj odgovara. Nije uvek najsrećnija u situacijama kada voljena osoba, odnosno ljubavni partner, očekuje od nje da bude najjači oslonac onda kada nije sasvim spremna za to (a naročito na početku ljubavne veze kada se čvrsta međusobna povezanost najčešće tek gradi). Žena Blizanac će u ljubavi često umeti da ceni otvorenost u komunikaciji.

Horoskopski znak Blizanci muškarac

Muškarac rođen u znaku Blizanaca (u upotrebi su izrazi "Muškarac Blizanac" i "Muškarac Blizanci") ume da udovoljava svojoj voljenoj osobi naročito onda kada je snažno zaljubljen. Za muškarce Blizance važi da su nestalni u ljubavi i da vole da flertuju unaokolo ukoliko im se ukaže prilika za to, međutim, to nije uvek pravilo, dok onda kada to i jeste slučaj često su spremni i da odbace ovakvo ponašanje tj da budu odani voljenoj osobi a naročito onda kada se nađu u ozbiljnijoj ljubavnoj vezi.

Autorka: Olivera Petković


Copyright © Olivera Petković
Autorka svih tekstova na ovom sajtu je astrološkinja Olivera Olja Petković. Autorska prava su zaštićena Zakonom. Tumačenje ličnih horoskopa je složeno i potrebno je imati u vidu da pojedinačni pokazatelji/aspekti u kombinaciji sa drugim pokazateljima i uticajima mogu imati i druga ili složenija značenja.