Aspekti Sunca i Merkura u natalnoj karti

Sunce i Merkur su u takvom međusobnom odnosu (međusobnoj udaljenosti) da ne grade sekstil (mogu graditi polusekstil), ne grade trigon niti grade teške aspekte (kvadrat, opozicija).

SUNCE KONJUNKCIJA MERKUR

Sunce Konjunkcija Merkur Konjunkcija Sunca i Merkura neretko ukazuje na osobe koje su ubedljivi govornici i koje žele da drugima jasno predstave svoje mišljenje o temama koje smatraju bitnim, najčešće su potpuno sigurne u ispravnost svojih stavova i svojih ubeđenja i teže mogu podnositi kritike koje im drugi upućuju. Ove osobe su spremne i da promene svoje mišljenje onda kada ih druge osobe zaista uvere da u nečemu nisu bile u pravu ali ponekad ih je teško uveriti u ispravnost mišljenja koje se razlikuje od njihovog. Nekakvi autoriteti im teško mogu izmeniti stavove jer na njih ne utiče snaga autoriteta onoliko koliko može uticati adekvatno, logički dovoljno čvrsto, dovoljno jasno i detaljno objašnjenje drugačijeg mišljenja ili drugačijeg stava.

Ove osobe žele da u komunikaciji ostave dobar utisak i u tome neretko u potpunosti uspevaju. Drugi ih mogu smatrati interesantnnim osobama, spremnim da u svakoj situaciji brane (i da odbrane) svoje mišljenje.

Do znanja vole da dolaze neposrednije (na primer sopstvenim istraživanjem, onolko koliko im to situacija i mogućnosti dozvoljavaju).

Autorka: Olivera Petković


Copyright © Olivera Petković
Autorka svih tekstova na ovom sajtu je astrološkinja Olivera Olja Petković. Autorska prava su zaštićena Zakonom. Tumačenje ličnih horoskopa je složeno i potrebno je imati u vidu da pojedinačni pokazatelji/aspekti u kombinaciji sa drugim pokazateljima i uticajima mogu imati i druga ili složenija značenja.