Kuće u natalnoj karti

PRVA KUĆA - predstavlja naš ego, ukazuje na to kako sami sebe predstavljamo i kako želimo da nas drugi vide. Osim toga ova kuća u velikoj meri odredjuje i naš izgled a takodje i našu narav. Vrh prve kuće naziva se ASCENDENT (ASC) ili podznak.

DRUGA KUĆA - ukazuje na osećaj za lične i materijalne vrednosti kao i na sposobnosti i prilike za sticanje novca i imovine.

TREĆA KUĆA - ukazuje na svesni deo ličnosti, komunikaciju, govor, pisanje, saobraćaj, kratka putovanja... Takodje, ukazuje na okruženje i okollinu u kojoj živimo, porodične odnose medju braćom i sestrama...

ČETVRTA KUĆA - ukazuje na genetsko i energetsko nasledje, roditelje, vaspitanje i dom iz kojeg potičemo. Vrh IV kuće naziva se IC (Imum Coeli) i predstavlja najnižu tačku neba.

PETA KUĆA - ukazuje na potomstvo i plodnost ali i na kreativnost, umetnički talenat, zabavu, kockarske rizike i uživanje.

ŠESTA KUĆA - ukazuje na dužnost, odgovornost, obaveze, navike, radno mesto, odnos prema podredjenima...

SEDMA KUĆA - (DESCENDENT) povezana je sa brakom, ljubavnim odnosima, razvodom, poslovnim partnerstvima, saradnjom ali i velikim suprotnostima i neprijateljstvima.

OSMA KUĆA - Ukazuje na transformaciju, regeneraciju, strasti, tajne, misticnost...

DEVETA KUĆA - ukazuje na duža putovanja, usavršavanje i šire shvatanje stvari kao i na stavove povodom religije i filozofije.

DESETA KUĆA - ukazuje na profesionalizam, ugled, ambicioznost, unapredjenja...

JEDANAESTA KUĆA - ukazuje pre svega na odnose sa prijateljima, društvene aktivnosti kao i na stavove i težnje koje ljude približavaju i ujedinjuju.

DVANAESTA KUĆA - ukazuje na podsvest, unutrašnja iskustva, karmu, skrivenu snagu, tajne neprijatelje...

Autorka: Olivera Petković


Copyright © Olivera Petković
Autorka svih tekstova na ovom sajtu je astrološkinja Olivera Olja Petković. Autorska prava su zaštićena Zakonom. Tumačenje ličnih horoskopa je složeno i potrebno je imati u vidu da pojedinačni pokazatelji/aspekti u kombinaciji sa drugim pokazateljima i uticajima mogu imati i druga ili složenija značenja.