Aspekti Sunca i Meseca u natalnoj karti

SUNCE KONJUNKCIJA MESEC

Sunce Konjunkcija Mesec Konjunkcija Sunca i Meseca u istom znaku može u većoj ili manjoj meri pojačati značaj uticaja tog znaka u horoskopu. Osobe sa ovakvim aspektom Sunca i Meseca u natalnoj karti često su emotivno vezane za prošlost a, takođe, mogu imati i brojne ustaljene navike. Ponekad su tvrdoglave. Sunce konjunkcija Mesec ukazuje i na češće donošenje nekih odluka bez većeg premišljanja što može doneti ili štetu ili korist u zavisnosti od brojnih bitnih faktora kao i od situacije i od prirode takvih odluka. Ove osobe često nastoje da ostvare sklad između svojih želja i potreba.

SUNCE OPOZICIJA MESEC

Sunce Opozicija Mesec Opozicija Sunca i Meseca ukazuje na moguć nedovoljan sklad između želja i potreba. Često su osobe sa ovakvim aspektom Sunca i Meseca spremne da razumeju druge i pokušavaju da bolje razumeju tuđe probleme. U mnogim situacijama se dugo dvoume i kolebaju pri donošenju odluka. Osećanja mogu često biti snažna ali neretko i komplikovana ili promenljiva.

SUNCE KVADRAT MESEC

Sunce Kvadrat Mesec Sunce u kvadratu sa Mesecom ukazuje na čest sukob želja i potreba. Kod ovih osoba može biti snažnije izražena potreba da nezavisnošću pa u mnogim situacijama mogu ostavljati čak i takav, neretko pogrešan, utisak da im na neki način smeta tuđa pomoć ili tuđa podrška u ostvarenju planova.

SUNCE SEKSTIL MESEC / SUNCE TRIGON MESEC

Sunce Sekstil Trigon Mesec Sunce sekstil Mesec i Sunce trigon Mesec su aspekti koji često ukazuju na osobe koje se trude sa svoje želje usklade sa svojim potrebama. U mnogim životnim situacijama se iskreno i optimistički nadaju ostvarenju bolje harmonije u međuljudskim odnosima jer uglavnom ne vole da ulaze u suvišne sukobe. Ove osobe, međutim, ponekad olako uzimaju stvari "zdravo za gotovo" što u nekim situacijama može predstavljati i veliki problem.

Autorka: Olivera Petković


Copyright © Olivera Petković
Autorka svih tekstova na ovom sajtu je astrološkinja Olivera Olja Petković. Autorska prava su zaštićena Zakonom. Tumačenje ličnih horoskopa je složeno i potrebno je imati u vidu da pojedinačni pokazatelji/aspekti u kombinaciji sa drugim pokazateljima i uticajima mogu imati i druga ili složenija značenja.