Jupiter

Jupiter JUPITER - vrhovni bog. Ova planeta simbol je dobre sreće, a položaj Jupitera u NATALNOJ KARTI ukazuje na to u čemu imate sreće. Kao planeta ekspanzije takodje simbolizuje i plemenitost, mudrost, velikodušnost, napredovanje, rast i izobilje. Jupiter je vladajuća planeta horoskopskog znaka Strelca.

KAKO DA SE AKTIVIRATE POMOĆU ZNAČAJNIH TRANZITA JUPITERA?

JUPITER U KONJUNKCIJI SA SUNCEM - Ovaj aspekt vam može pomoći u tome da iskoristite povoljne šanse i ne propustite priliku da proširite svoje vidike.

JUPITER U OPOZICIJI SA SUNCEM - Vas upozorava na moguće javljanje preopterećenja na poslu, ali i na moguće javljanje pogodnih prilika koje su oko vas i čekaju da se ostvare.

KONJUNKCIJA JUPITERA I MESECA - Ovakav tranzit bi vam mogao doneti dosta sreće u ljubavi ukoliko vaš natalni Mesec gradi harmonične aspekte sa drugim planetama, ali bi vam takodje mogao doneti i niz neprijatnosti ukoliko vaš Mesec gradi kvadrate i opozicije.

JUPITER U OPOZICIJI SA MESECOM - Ovaj tranzit vrlo je sličan prethodnom s tom razlikom što bi vam u odredjenim životnim situacijama mogao doneti preterane reakcije.

JUPITER U KONJUNKCIJI SA VENEROM - Važi za vrlo moćan jer vam može pomoći u tome da poboljšate društveni život, tj. privučete sreću u ljubavi. Osim toga, ovaj tranzit može probuditi vašu energičnost i talente, a takodje može poboljšati i vašu sposobnost da zaradite novac.

OPOZICIJA JUPITERA I VENERE - Ovaj aspekt ukazuje na to kada ne bi trebalo da trošite novac više nego što je potrebno, a takodje, odredjuje i povoljan period za odlazak na odmor i putovanje.

KONJUNKCIJA JUPITERA I MERKURA - Jupiter vam u ovakvom odnosu sa Merkurom može pomoći da oživite vaš intelekt, imate potpuno slobodnu volju i nezavisno mišljenje.

OPOZICIJA JUPITERA I MERKURA - Ovaj aspekt bi vam mogao pomoći da donesete pravu odluku u važnoj situaciji, naročito na profesionalnom planu i polju karijere.

JUPITER U KONJUNKCIJI SA URANOM - Ovakav tranzit upućuje na to kada biste mogli da izbegnete javljanje mogućih gubitaka tako što ćete izbeći odredjene rizične situacije. Nakon toga, pozitivne promene biće izvesnije.

JUPITER U OPOZICIJI SA URANOM - Ovaj aspekt odredjuje povoljne okolnosti koje bi mogle nastati iz nesvakidašnjih i iznenadjujućih situacija iz vaše svakodnevnice.

KONJUNKCIJA JUPITERA I MARSA - Ovakav tranzit bi vam mogao pomoći u tome da steknete više samopouzdanja i samim tim postignete bolje rezultate.

JUPITER U OPOZICIJI SA MARSOM - Ovaj aspekt je relativno negativan i ukazuje na moguće javljanje sukoba na poslovnom planu sa nadredjenima usled vaše svojeglavosti i tvrdoglavosti.

JUPITER U KONJUNKCIJI SA SATURNOM - Vam može pomoći na taj način što bi vas mogao usmeriti kako da se bolje organizujete kao i to kako biste mogli da dejstvujete rea;lističnije i rešavate konkretne probleme.

JUPITER U OPOZICIJI SA SATURNOM - Ukazuje na neuskladjenost vašeg emotivnog i poslovnog života, ali takodje, otvara mogućnosti pomirenja ovih dveju strana i njihovog medjusobnog sklada.

JUPITER U KONJUNKCIJI SA NATALNIM JUPITEROM - Vam može ukazati na to kako da proširite granice vašeg života, osećate se nesputano i slobodno, ali takodje ovaj aspekt ukazuje i na to da u odredjenim životnim prilikama možete lako da zapadnete u konfliktne situacije, nezainteresovanost i povlačenje u sebe.

JUPITER U OPOZICIJI SA NATALNIM JUPITEROM - Ukazuje na to da biste u odredjenim situacijama mogli da se osećate nadmoćno i namećete svoje mišljenje, medjutim, ovakav tranzit upućuje i na to kada bi trebalo da budete oprezniji zbog mogućnosti javljanja preterivanja u želji za moći, što bi moglo da vas odvede u pogrešnom smeru.

KONJUNKCIJA JUPITERA SA NEPTUNOM - Ukazuje na moguće teškoće i odbijanje prihvatanja stvarnosti. Takodje, naglašena je vaša mašta, intuicija i smisao za umetnost.

JUPITER U OPOZICIJI SA NEPTUNOM - Ovakav tranzit važi za vrlo nepovoljan i predstavlja upozorenje na moguće javljanje bega od stvarnosti, pogrešnog prosudjivanja i nemogućnosti donošenja ispravnih odluka.

JUPITER U KONJUNKCIJI SA PLUTONOM - označava mogućnost povratka na put sreće. Ovaj aspekt vam može pomoći da pronadjete svoj životni smisao i vratite se sa puta izolacije i straha.

JUPITER U OPOZICIJI SA PLUTONOM - upozorava na moguće javljanje problema sa identitetom tj. doživljavanjem sopstvenog sebe tako da biste mogli imati pogrešnu sliku o sebi i svojim vrednostima.

Jupiter je vladajuća planeta horoskopskog znaka Strelca:

STRELAC - Sagittarius

Polaritet: pozitivan
Modalitet: promenljiv
Element: vatra

Strelac je deveti znak Zodijaka. Osobe rodjene u ovom znaku su stalno u potrazi za novim i svežim stvarima i idejama. Po prirodi su avanturisti i večiti pustolovnici. Vrlo su pošteni, nezavisni i slobodnog su duha. U životu stalno razmatraju nove mogućnosti i streme ka novim iskustvima. Sebi postavljaju visoke ciljeve, a pitanja o kojima razmišljaju najčešće su filozofske prirode i osobe rodjene u znaku Strelca visokoumno pokušavaju da proniknu u samu srž stvari koja zaokuplja njihove misli. Takodje, Strelac je znak putovanja. Za znak Stralca vezuje se i mudrost, nadmoćnost u razmišljanju, viši um a Strelac je znak koji vlada filozofijom, religijom, višim obrazovanjem, apstrakcijama. Osim toga veliki je ljubitelj prirode i istine. Negativne osobine osoba rodjenih u znaku Strelca su: ponekad mogu biti neorganizovani, teže preterivanju, trapavi su i nisu spretni onda kada žele da lažu.

Autorka: Olivera Petković


Copyright © Olivera Petković
Autorka svih tekstova na ovom sajtu je astrološkinja Olivera Olja Petković. Autorska prava su zaštićena Zakonom. Tumačenje ličnih horoskopa je složeno i potrebno je imati u vidu da pojedinačni pokazatelji/aspekti u kombinaciji sa drugim pokazateljima i uticajima mogu imati i druga ili složenija značenja.