Neptun

NEPTUN - bog mora. Neptun je simbol intuicije, samopožrtvovanja, duhovnosti, psihičke sposobnosti, snova, sažaljenja, obmane, iluzije i uništenja. Neptun je vladajuća planeta horoskopskog znaka Riba.

KAKO DA SE AKTIVIRATE POMOĆU ZNAČAJNIH TRANZITA NEPTUNA?

NEPTUN U KONJUNKCIJI SA SUNCEM - Ovaj dugotrajni traznzit poseduje i dobre i loše strane, tako da Vam je savet astrologa da budete posebno obazrivi kada ovaj period naidje pošto bi mogao izazvati razne komplikacije kao što je javljanje nedostatka samopouzdanja, umanjeno samopoštovanje i dr. dok je dobra strana ovog tranzita ta što bi u vama mogao probuditi veću saosećajnost i kreativnost.

NEPTUN U OPOZICIJI SA SUNCEM - Ovaj tranzit upozorava na dolazak perioda kada se mogu javiti situacije kada ćete primetiti da neko iz vaše neposredne blizine nije iskren sa vama.

KONJUNKCIJA NEPTUNA I MESECA - Ovaj odnos ukazuje na vašu razvijenu intuiciju kao i to da biste u odredjenim periodima u životu posebnu pažnju trebali da posvetite svojim snovima pošto bi mogli imati skrivenu poruku i značenje za vas.

OPOZICIJA NEPTUNA I MESECA - Ovakav odnos ovih planeta ukazuje na moguću opasnost tj. rizik od zaljubljivanja u pogrešnu osobu u odredjenom periodu kada bi trebalo da budete oprezniji kako biste izbegli ovakvu moguću fatalnu grešku.

NEPTUN U KONJUNKCIJI SA MERKUROM - Je tranzit koji se smatra vrlo pogodnim, naročito ukoliko ste zainteresovani za umetnost, pošto bi na vas mogao delovati tako da bi u pravim prilikama i momentima mogao u vama probuditi potrebnu maštovitost i energičnost.

NEPTUN U OPOZICIJI SA MERKUROM - Je tranzit koji na vas može s jedne strane delovati vrlo podsticajno i pokrenuti vašu kreativnu energiju i maštovitost, dok bi vas s druge strane mogao odvesti na put nerazlikovanja stvarnosti od mašte tj. put neracionalnog i nelogičnog poimanja stvari oko vas.

NEPTUN U KONJUNKCIJI SA NATALNIM NEPTUNOM - Ovakav tranzit donosi period preispitivanja, jačanja duhovne svesti i sposobnosti intuitivnog doživljavanja stvari.

NEPTUN U OPOZICIJI SA NATALNIM NEPTUNOM - Ovaj tranzit ima vrlo slično značenje kao i prethodni tako da uz pomoć njega možete lakše doći do odredjenih saznanja o stvarima koje vas zbunjuju, a takodje može vam pomoći da bolje spoznate sebe.

KONJUNKCIJA NEPTUNA I VENERE - Vas upozorava na to da biste lako mogli imati pogrešnu sliku o vašoj ljubavnoj vezi tj. mogli biste je previše idealizovati što bi vas kasnije moglo dovesti u stanje razočaranosti i depresije.

NEPTUN U OPOZICIJI SA VENEROM - Ovakav odnos je slično prethodnom tu da vas upozori na to da u ljubavi češće vidite samo ono što želite, a ne ono što bi u stvari trebalo da vidite.

KONJUNKCIJA NEPTUNA I URANA - Upozorava na moguće javljanje promene u ponašanju kod starijih osoba izazivajući razne probleme koji mogu nastati na psihičkoj osnovi.

OPOZICIJA NEPTUNA I URANA - Vam može doneti period pun uzbudjenja, medjutim, trebalo bi da budete veoma oprezni pošto ćete se nalaziti u situacijama kada biste uzbudjenja mogli potražiti zbog svog ličnog nezadovoljstva a u cilju poboljšanja odredjenih stvari, medjutim, to bi moglo biti samo prividno i trenutno rešenje jer bi vas moglo odvesti u potpuno pogrešnom pravcu.

NEPTUN U KONJUNKCIJI SA MARSOM - Ukazuje na to da vrlo često u životu reagujete intuitivno, medjutim, ponekad bi vam se moglo desiti da dospete u nezavidnu situaciju zbog mogućnosti nejavljanja greške u proceni.

NEPTUN U OPOZICIJI SA MARSOM - Ovaj odnos vas može navesti na preispitivanje vaših skrivenih želja.

KONJUNKCIJA NEPTUNA I JUPITERA - Vaša vera i sigurnost u sebe koju vam period koji ovakav tranzit donosi mogu pomoći da u odredjenim životnim prilikama uspete da ostvarite mnoge potencijale kao i to da pozitivna strana vaše ličnosti u najpotrebnijim situacijama uvek dolazi do punog izražaja.

NEPTUN U OPOZICIJI SA JUPITEROM - Upozorava na preterano sanjarenje i idealizovanje različitih situacija u odredjenom periodu vašeg života što bi moglo ostaviti vrlo negativne posledice na vaš dalji život.

NEPTUN U KONJUNKCIJI SA SATURNOM - Ovaj odnos se smatra relativno negativnim jer pod njegovim uticajem možete biti u opasnosti da uložite novac u vrlo rizične stvari i uopšte trošite mnogo više nego što bi trebalo, zato biste morali biti naročito oprezni kada ovakav tranzit naidje.

NEPTUN U OPOZICIJI SA SATURNOM - Ovakav odnos je manje nepovoljan u odnosu na prethodni, medjutim, ipak bi trebalo da budete oprezni jer može doneti period pun iskušenja, strahova i neprijatnih situacija.

NEPTUN U OPOZICIJI SA PLUTONOM - Ovakav odnos može biti vrlo koristan jer u odredjenom životnom periodu može uticati jako povoljno na eventualne probleme čiji su uzroci kompleksnije prirode.

Neptun je vladajuća planeta horoskopskog znaka Riba:

RIBE - Pisces

Polaritet: negativan
Modalitet: promenljiv
Element: voda

Ribe su dvanaesti znak Zodijaka. Vladar Riba je duboko mistični Neptun. Osobe rodjene u ovom znaku su veoma osećajne i samim tim imaju posebno razvijenu sposobnost empatije i želju da pomažu onima kojima je njihova pomoć potrebna. Rodjeni u znaku Riba imaju jako razvijenu maštu i poseduju snažnu kreativnu energiju. Negativne osobine Riba su povremena neodlučnost i bežanje u imaginarni svet onda kada treba rešavati ozbiljne probleme.

Autorka: Olivera Petković


Copyright © Olivera Petković
Autorka svih tekstova na ovom sajtu je astrološkinja Olivera Olja Petković. Autorska prava su zaštićena Zakonom. Tumačenje ličnih horoskopa je složeno i potrebno je imati u vidu da pojedinačni pokazatelji/aspekti u kombinaciji sa drugim pokazateljima i uticajima mogu imati i druga ili složenija značenja.