Kako do posla i zarade pomoću značajnih tranzita

Kako zaraditi novac, kojim poslom se baviti, da li i kada treba investirati, kada trgovati nekretninama, kako prosiriti i unaprediti vec postojeci posao i najzad, kako prevazici krize pitanja su ciji odgovori se kriju u odredjenim tehnikama koje sluze za predikciju buducnosti. Prognostika buducnosti (u kojoj se kriju odgovori na navedena ili slicna pitanja) se odredjuje pomocu kompleksnih metoda koje se koriste prilikom tumacenja natalnog horoskopa. Predikcija buducnosti se dobija rasvetljavanjem brojnih bitnih momenata u licnom horoskopu pojedinca, pomocu ovladavanja slozenim tehnikama u astrologiji koje imaju svrhu da rastumace odredjena "osetljiva" mesta u horoskopu i daju smernice kako bi se krenulo putem uspeha i bogatstva. Do ovakve prognostike dolazi se pomocu tehnika progresija, direkcija, solarnih i lunarnih metoda kao i pomocu slozenih aspekata i tranzita koji se najcesce i primenjuju.

Tranzitom u natalnoj karti se naziva prelazak jedne planete u vremenu sadasnjem preko odredjene osetljive tacke u licnom horoskopu, a sto je kretanje neke planete brze, tako su i uticaji njenih tranzita snazniji i ucestaliji.

TRANZITI SUNCA

Za tranzite Sunca je poznato da ne deluju suvise snazno i da nisu narocito izrazeni, medjutim, dobro je znati da se brojni problemi prilikom poslovanja date osobe mogu itekako javiti ako se Sunce nadje u kvadratu sa odredjenom tackom u licnom horoskopu i to kod ove osobe moze znatno uticati na posao i finansije u tom smislu sto je moze navesti na pogresan potez tako da se moze upustiti u rizicniji i neadekvatan poslovni poduhvat. Osim toga, poznato je da Sunce prodje kroz svaki znak u odredjenom ciklusu i ovi ciklusi mogu biti jako povezani sa cenama i vaznim dokumentima prilikom trgovine nekretninama ili otvaranja tj. prodaje firmi. Sve u svemu, kada je posao u pitanju treba biti obazriv kada je Sunce u losim aspektima, narocito u horoskopu onih koji su na vaznim i visokim funkcijama i koji su u poziciji da donose vazne odluke zbog mogucnosti lose procene date situacije i dovodjenja sebe i druge u opasnost zbog pogresno donete odluke.

TRANZITI MESECA

Tranziti Meseca su jako brzi i ucestali i veoma bitni za donosenje pravih poslovnih poteza. Vrlo je vazno pratiti u kom znaku se Mesec nalazi i izdvojiti odredjene momente kada on gradi konjukcije sa Venerom i Jupiterom, a takodje i kada gradi povoljne aspekte sa vladarima 2,6,8 i 10. polja koji su, izmedju ostalog, zaduzeni i za novac i karijeru. Kada je Mesec u pitanju on unosi velike i brze promene tako da od velikog znacaja za pokretanje samostalnog privatnog biznisa moze biti odredjivanje tacnog trenutka kada je Mesec u povoljnom aspektu jer se na taj nacin mogu spreciti brojne moguce komplikacije koje se veoma brzo mogu stvoriti ako se posao zapocinje u pogresnom trenutku tj. onda kada Mesec gradi nepovoljne aspekte sa drugim nebeskim telima. Mesec snazno utice i na poslove vezane za kucu i domacinstvo, lekarske poslove, kao i poslove vezane za odnose sa javnoscu. Od velikog znacaja moze biti i odredjivanje povoljnog trenutka za zacece i oni koji imaju problema sa potomstvom treba da znaju tacno vreme kada mlad Mesec prelazi preko podznaka i da onda planiraju potomstvo.

TRANZITI MERKURA

Tranziti Merkura su veoma znacajni kada je u pitanju biznis koji je povezan sa trgovinom. U zavisnosti od toga kakve aspekte gradi sa drugim planetama donosi povecanje prodaje i vecu isplativost. Takodje, bitno je znati i u kom znaku se trenutno nalazi. Merkur vlada komunikacijom tako da moze doneti posebne povoljnosti kada je dobro aspektovan jer se osoba moze lakse dogovoriti sa poslovnim saradnicima. Kada je Merkur retrogradan treba izbegavati zapocinjanje vaznog posla jer su u to vreme moguce komplikacije. Tranziti Merkura odredjuju da li se i kada mogu zapoceti poslovi u kojima je potrebna preciznost ruku kao i poslovi u kojima do izrazaja dolaze intelektualne sposobnosti.

TRANZITI VENERE

Polozaj i aspekti Venere imaju veliki uticaj na cene u odredjenim oblastima i na trzistima a kada je u konjukciji sa Jupiterom posebno povoljno utice na sklapanje bitnih ugovora i zapocinjanje poslova koji su vezani za neku vrstu umetnosti, zatim za kozmetiku, nakit, garderobu ili hranu. tranziti Venere (u zavisnosti od harmonicnosti drugih aspekata) dovode do raznih preokreta kada je moguc iznenadni veci priliv novca ili, pak, zelja za jacim i nekontrolisanim trosenjem novca. Retrogradna Venera moze biti vrlo nezgodna jer dovodi do velikih iznenadjenja na trzistu, rasta cena ili pada vrednosti proizvoda. Kada su drugi aspekti povoljni retrogradnost Venere obezbedjuje veliki uspeh kod zapocinjanja ili prosirenja poslova vezanih za proizvodnju.

Autorka: Olivera Petković


Copyright © Olivera Petković
Autorka svih tekstova na ovom sajtu je astrološkinja Olivera Olja Petković. Autorska prava su zaštićena Zakonom. Tumačenje ličnih horoskopa je složeno i potrebno je imati u vidu da pojedinačni pokazatelji/aspekti u kombinaciji sa drugim pokazateljima i uticajima mogu imati i druga ili složenija značenja.