Peta kuća i potomstvo

SUNCE U PETOJ KUĆI

Sunce u petoj kući natalne karte daje naznake snažne mentalne i fizičke snage, naročito ukoliko je u tom polju dobro aspektovano sa Marsom. U tom slučaju postoje indicije da dete može ostvariti veliki uspeh u životu. Ovakav položaj može ukazivati i da će dete u većoj meri ličiti na oca ili biti glava porodice kada odraste. Ovaj položaj je neretko i pokazatelj privrženosti porodici i toplini porodičnog doma.

MESEC U PETOJ KUĆI

Mesec u petoj kući natalne karte daje naznake pojačane senzitivnosti ili krhkosti kao i naznake nežne i romantične prirode ličnosti deteta. Ovakav položaj može ukazivati da će dete imati veće šanse da ima karakteristike majke i da će više ličiti na majku. Ukoliko je dobro aspektovan Mesec u petoj kući daje indicije da ova osoba može imati više dece. Kod ovakvog položaja je neretko potrebno više raditi na sticanju samopouzdanja deteta.

MERKUR U PETOJ KUĆI

Merkur u petoj kući natalne karte ukazuje na postojanje naglašenih mogućnosti da dete bude sklono učenju i da razvijanjem svojih sposobnosti tokom života može postići jako puno. Ovaj položaj daje indicije da će dete imati visoko obrazovanje i da će biti visoko cenjena i poštovana osoba u društvu. Ukoliko je dobro aspektovan Merkur u ovom položaju može ukazivati na veći broj dece a postoji mogućnost i za rodjenje blizanaca.

VENERA U PETOJ KUĆI

    Venera u petoj kući natalne karte daje naznake prevashodno za rodjenje dece sa blagom naravi i emotivnije prirode ličnosti. Deca su neretko spremnija da otvorenije izražavaju svoju kreativnost i da ispoljavaju svoju kreativnu energiju na najrazličitije načine. Ukoliko je Venera dobro aspektovana u ovom položaju postoje veoma naglašene mogućnosti da se radi o lepoj deci i to mahom ženskoj.

MARS U PETOJ KUĆI

Mars u petoj kući natalne karte ukazuje na to da postoje naglašene mogućnosti da deca budu energična, razborita i veoma temperamentna. Privlače ih sportske aktivnosti i zanimanja u kojima bi ispoljavali svoj autoritativni duh. Neretko ih privlače i poslovi vezani za vojsku i policiju. Kod loših aspekata postoji opasnost od javljanja fizičkih povreda. Ukoliko je adekvatno aspektovan Mars može ukazivati na veću mogućnost rodjenja muške dece.

JUPITER U PETOJ KUĆI

Jupiter u petoj kući natalne karte neretko daje naznake za rodjenje zdrave dece vedre naravi, naročito ukoliko je u ovom položaju dobro aspektovan sa drugim nebeskim telima. Takodje, ukoliko je dobro aspektovan Jupiter u ovom položaju može ukazivati i na veći broj dece. Deca neretko imaju predispozicije za ostvarenje uspešne karijere, naročito u inostranstvu ili u sredini van koje su odrasli.

SATURN U PETOJ KUĆI

Saturn u petoj kući natalne karte generalno može ukazivati na poteškoće u odnosima sa decom koja mogu biti teže naravi. Naročito ukoliko je loše aspektovan u ovom položaju Saturn kod dece često ukazuje i na pesimizam i slabiju volju. Medjutim, ukoliko Saturn gradi povoljne aspekte sa drugim planetama to je često pokazatelj oštroumnosti i velikog potencijala za ostvarenje mnogih poslovnih i porodičnih planova.

URAN U PETOJ KUĆI

Uran u petoj kući natalne karte naročito ukoliko gradi odredjene loše aspekte sa drugim planetama smatra se nepovoljnim položajem za potomstvo. Medjutim, kod dobrih aspekata Uran u ovom položaju daje naznake za rodjenje veoma inteligentne dece mada prilično ekscentrične prirode. Ovoj deci je u životu jako bitna nezavisnost na svim životnim poljima dok ih posebno pogadja kada neko pokušava da im uskrati slobodu mišljenja.

NEPTUN U PETOJ KUĆI

Neptun u petoj kući natalne karte je neretko pokazatelj naglašenih mogućnosti za rodjenje dece sa velikim talentom za bavljenje nekom vrstom umetnosti. Osim toga, to su često veoma produhovljena deca koja će u zrelom životnom dobu biti jako privučena proučavanju religije, filozofije, astrologije ili duhovnosti. Kada su prisutni loši aspekti Neptun u ovom položaju može ukazivati na pojačanu osetljivost pa samim tim i na moguće češće probleme sa zdravljem.

PLUTON U PETOJ KUĆI

Pluton u petoj kući natalne karte neretko daje naznake za rodjenje dece sa izuzetnom moći regeneracije naročito na polju zdravlja. Kada su u ovom položaju prisutni dobri aspekti dete poseduje sposobnost dobre snalažljivosti tako da ume lakše da se nosi sa mnogim životnim problemima. Ukoliko su pak aspekti u ovom položaju loši to često ukazuje na razne nevolje izazvane spoljnim okolnostima u koje dete upada.

Autorka: Olivera Petković


Copyright © Olivera Petković
Autorka svih tekstova na ovom sajtu je astrološkinja Olivera Olja Petković. Autorska prava su zaštićena Zakonom. Tumačenje ličnih horoskopa je složeno i potrebno je imati u vidu da pojedinačni pokazatelji/aspekti u kombinaciji sa drugim pokazateljima i uticajima mogu imati i druga ili složenija značenja.