Saturn

Saturn SATURN - otac vrhovnog boga starih Rimljana. Saturn ukazuje na to kakve su Vaše ambicije kao i to na koji način se suočiti sa strahovima. Osim toga simbol je istrajnosti, discipline, opreznosti a predstavlja i ograničenja i uskraćivanja.

KAKO DA SE AKTIVIRATE POMOĆU ZNAČAJNIH TRANZITA SATURNA?

KONJUNKCIJA SATURNA I SUNCA - Ovaj tranzit vam može pomoći u tome da lakše shvatite svoje greške, da podstakne vaše ambicije i ukaže na to kada bi trebalo da budete disciplinovaniji. Uz pomoć dubljeg poznavanja ovog aspekta lakše biste mogli doći do priznanja ili nagrade na poslovnom planu.

SATURN U OPOZICIJI SA SUNCEM - Ovaj tranzit smatra se generalno obeshrabrujućim jer u odredjenim životnim situacijama ukoliko ne budete dovoljno oprezni može doneti bezvoljnost i pesimizam.

SATURN U KONJUNKCIJI SA MESECOM - Ukazuje na to da biste pod odredjenim životnim okolnostima mogli lako da upadnete u zamku koju bi vam ovaj tranzit mogao doneti i učiniti vas depresivnim, melanholičnim i uplašenim ukoliko ne budete potpuno spremno dočekali takve trenutke.

OPOZICIJA SATURNA I MESECA - Ovakav aspekt bi vam mogao doneti niz neprijatnosti ukoliko ne budete unapred pripremljeni za dolazak teških perioda, kada vam se može dogoditi da ostanete potpuno sami i bez ičije podrške. Ovakvi periodi ne traju dugo, ali morate odmah reagovati da biste od njih izvukli korist i uspešno se izborili sa mogućim dolazećim problemima koje ovakav tranzit može izazvati.

SATURN U KONJUNKCIJI SA VENEROM - Ovaj odnos smatra se značajnim zato što vam na ljubavnom polju može ukazati na mnoge loše strane u vašoj vezi koje niste u stanju sami da otkrijete, ali takodje, ovaj odnos ukazuje i na to kada je povoljan trenutak za započinjanje nekog umetničkog projekta ili posla u kojem može do izražaja doći vaša kreativnost.

KONJUNKCIJA SATURNA I MARSA - Može vam pomoći u tome da lakše podnesete ljutnju i bes u odredjenim životnim prilikama i pomoći vam da pravilno usmerite svoju energiju.

SATURN U OPOZICIJI SA MARSOM - Ovakav aspekt može vam ukazati na eventualne loše strane u vašim prijateljskim odnostima i ukazati na neprijatelje od kojih bi trebalo da se čuvate.

OPOZICIJA SATURNA I VENERE - Vas može upozoriti na moguće javljanje većih problema u ljubavi, pa i na eventualni prekid slabih veza. Uopšte, može vam, ukoliko ne budete spremni za to, doneti emotivnu nesigurnost i napetost.

SATURN U KONJUNKCIJI SA MERKUROM - Ovakav aspekt bi mogao delovati vrlo stimulativno na vas i mogao bi vas iz pesimističnog raspoloženja prebaciti u jedno drugačije stanje kada će vaša koncentracija biti poboljšana i kada ćete moći normalno da obavljate sve životne aktivnosti.

SATURN U OPOZICIJI SA MERKUROM - Ovaj aspekt bi vam mogao ukazati na odredjene situacije u kojima biste pokazali mnogo bolje rezultate, ukoliko biste tada preispitali svoje ideje, načine razmišljanja i poboljšali komunikaciju sa odredjenim osobama.

KONJUNKCIJA SATURNA I JUPITERA - Ovaj aspekt ukazuje na to da bi vam se odredjene prilike mogle dobro isplatiti ukoliko budete spremni da realno sagledate stvari.

SATURN U OPOZICIJI SA JUPITEROM - Ovaj tranzit bi vam mogao doneti neprilike i ukazati na to kada vam sreća neće biti naklonjena. Takodje, pomoću njega možete povratiti izgubljeni entuzijazam.

SATURN U KONJUNKCIJI SA NATALNIM SATURNOM - Ovaj tranzit vam može pomoći da bolje upoznate sebe i ukazati na trenutak kada bi trebalo da se pripremite za novu životnu fazu. Osim toga, može vam pomoći u tome da se oslobodite loših navika i da se suprotstavite svojim unutrašnjim strahovima.

SATURN U OPOZICIJI SA NATALNIM SATURNOM - Ovaj odnos vam može pomoći u tome da lakše shvatite ljudsku prirodu, naročito odnose medju ljudima, a takodje i u tome da se usredsredite na konkretne i praktične poslove.

KONJUNKCIJA SATURNA I URANA - Ovaj negativni tranzit mogli biste prebroditi tako što biste u odredjenim životnim situacijama mogli potražiti odgovarajući način koji bi vam mogao omogućiti da vas ovaj tranzit ne sputa u obavljanju važnih životnih zadataka.

OPOZICIJA SATURNA I URANA - Ovaj aspekt mogao bi vam pomoći u tome da povratite pozitivnu životnu snagu i osećaj nezavisnosti i slobode.

SATURN U KONJUNKCIJI SA PLUTONOM - Ovaj tranzit ukazuje na to da vam se tokom života mogu javiti odredjeni problemi sa vlašću i manipulacijom, medjutim, može vam takodje ukazati i na povratak na pravi put.

SATURN U OPOZICIJI SA PLUTONOM - Ovakav tranzit upozorava na moguće javljanje problema u komunikaciji sa osobama od autoriteta u bitnim životnim situacijama.

SATURN U KONJUNKCIJI SA NEPTUNOM - Ovaj odnos vam u mnogome može pomoći u tome dapostignete stabilnost (u ljubavi i na poslu), ali, osim toga, mogao bi vam pomoći i u tome da lakše prebrodite težak period odvikavanja od raznih poroka.

SATURN U OPOZICIJI SA NEPTUNOM - Ovaj tranzit pruža mogućnosti bržeg sazrevanja i suočavanja sa realnošću.

Saturn je vladajuća planeta horoskopskog znaka Jarca:

JARAC - Capricorn

Polaritet: negativan
Modalitet: kardinalni
Element: zemlja

Jarac je deseti znak Zodijaka. Za znak Jarca vrlo je karakteristično to da osim što poštuje tradicionalne vrednosti i pravila, takodje voli i da nameće i odredjuje svoja pravila. osobe rodjene u znaku Jarca smatraju se vrlo odgovornim, energičnim, ambicioznim i takmičarski raspoloženim. Kada zacrtaju sebi cilj sprovode konstruktivnu taktiku i strategiju da što pre dodju do ostvarenja zadatog cilja. Vrlo su zreli, samosvesni i samodisciplinovani. Marljivost, štedljivost i strpljivost su takodje pozitivne osobine koje krase znak Jarca. Vole klasičnu umetnost, zadovoljstvo i lepotu pronalaze u jednostavnim i običnim stvarima i tragaoci su istinske ljubavi. Rezervisani su u prijateljstvu, dostojanstveni u ljubavi, često predstavljaju autoritet drugima, ozbiljni su u svojim namerama i vrlo su organizovani u poslovima. Negativne osobine osoba rodjenih u znaku Jarca sastoje se u tome što su konzervativni, možda isuviše predani poslu zbog čega može trpeti njihov ljubavni život, ponekad konvencionalni, plašljivi i zatvoreni. Osim toga u negativne karakteristike znaka Jarca spada takodje i to da su ove osobe ponekad pesimistički raspoložene i melanholične.

Autorka: Olivera Petković


Copyright © Olivera Petković
Autorka svih tekstova na ovom sajtu je astrološkinja Olivera Olja Petković. Autorska prava su zaštićena Zakonom. Tumačenje ličnih horoskopa je složeno i potrebno je imati u vidu da pojedinačni pokazatelji/aspekti u kombinaciji sa drugim pokazateljima i uticajima mogu imati i druga ili složenija značenja.