Uran

URAN - bog neba i otac Titana. Uran ukazuje na Vašu buntovničku prirodu, pronicljivost, originalnost, neobičnost, nezavisnost i sve ono što je neobično ili neočekivano.

KAKO DA SE AKTIVIRATE POMOĆU ZNAČAJNIH TRANZITA URANA?

URAN U KONJUNKCIJI SA SUNCEM - Ovaj aspekt je pokazatelj velikih i bitnih promena u vašem životu. Mogao bi vam pomoći tako što bi vas mogao nagnati na ozbiljna razmišljanja u cilju poboljšanja vašeg emotivnog i poslovnog statusa u datom trenutku.

URAN U OPOZICIJI SA SUNCEM - Ovaj relativno negativni tranzit mogao bi delovati vrlo stimulativno na vas tako što bi vam omogućio bolji uvid u stvari i pomogao vam da se lakše prilagodite novonastalim prilikama.

KONJUNKCIJA URANA I MESECA - Ovakav tranzit bi vam mogao u odredjenom periodu u vašem životu doneti intuitivnu spoznaju mnogih stvari koje su vam bile nejasne ili su na vas delovale zbunjujuće.

   OPOZICIJA URANA I MESECA - Ovaj odnos mogao bi vas povesti putem revolucionarnih životnih promena. Može vam omogućiti da u teškim periodima lakše ostavite negativne stvari po strani i probudi u vama optimizam.

URAN U KONJUNKCIJI SA MERKUROM - U teškim životnim prilikama Uran i ovakav tranzit bi vam mogao pomoći tako što bi podstakao vašu sposobnost da razmišljate na originalan način i time bi vas mogao staviti u bolju poziciju u odnosu na druge.

URAN U OPOZICIJI SA MERKUROM - Ovakav odnos mogao bi uticati vrlo povoljno na vas na taj način što bi vam u odredjenim životnim situacijama mogao ukazati na novi pristup koji bi vam olakšao rešavanje mnogih životnih problema.

KONJUNKCIJA URANA SA MARSOM - Ovakav tranzit mogao bi vam ukazati na odredjeni period u životu kada biste se mogli naći u opasnosti da budete skloni odredjenim vrstama nezgoda.

OPOZICIJA URANA I MARSA - Vas upozorava na moguće javljanje konfuzije u vašim osećanjima. Takodje, ovaj tranzit je značajan po tome što vam može pomoći u obuzdavanju vaše agresivnosti ali i preterane želje za takmičenjem.

URAN U KONJUNKCIJI SA JUPITEROM - Nagoveštava dolazak iznenadnih, naglih i neočekivanih promena i treba ga iskoristiti u odredjenom momentu kako biste preokrenuli stvari u svoju korist.

URAN U OPOZICIJI SA JUPITEROM - Ovaj odnos se smatra dosta negativnim pošto vam može doneti period pun opasnosti i dosta padova na svim životnim poljima, ali on sa sobom može doneti i dosta uspona, samo je potrebno znati kada ovakav period nailazi i kako iz njega iskoristiti pozitivnosti.

KONJUNKCIJA URANA SA NATALNIM URANOM - Donosi period kada ćete biti u situaciji da potražite novi smisao svog života. Može vam pomoći u tome da pronadjete novi način koji bi vam pomogao da izrazite svoju suštinu.

URAN U OPOZICIJI SA NATALNIM URANOM - Smatra se ne tako povvoljnim jer unosi nemir, naročito kod osoba srednjih godina, medjutim, mogao bi delovati stimulativno na vas da načinite krupne promene i oslobodite se uznemirenosti zbog raznih životnih okolnosti.

URAN U KONJUNKCIJI SA VENEROM - Vas s jedne strane upozorava na pravljenje greške u ljubavi zbog čega biste se mogli kasnije dosta pokajati, dok s druge strane ukoliko ste usamljeni najavljuje početak strastvene emotivne veze koja bi u vama mogla probuditi najdivnija osećanja.

OPOZICIJA URANA I VENERE - Ovaj tranzit, slično prethodnom, upozorava na mogući rizik u odredjenom periodu od upuštanja u paralelnu ljubavnu vezu koja vam neće doneti nimalo sreće.

URAN U KONJUNKCIJI SA SATURNOM - Ovaj aspekt bi vam mogao doneti potrebu da promenite neke bitne stvari u svom životu kao što je promena radnog mesta. Takodje, može vam pomoći u tome da se lakše opredelite za bavljenje novim ili dodatnim poslom.

URAN U OPOZICIJI SA SATURNOM - Bi vam mogao doneti vrlo turbulentan period kada biste mogli imati osećaj da se sve okrenulo protiv vas i da postoje stvari na koje više ne možete da utičete.

KONJUNKCIJA URANA I NEPTUNA - Ovaj tranzit može biti vrlo povoljan za vas u tom smislu što bi vam mogao pomoći da snažnije osećate odredjene svari oko sebe tj. doživljavate ih izoštrenijih čula.

URAN U OPOZICIJI SA NEPTUNOM - Ovo je tranzit koji bi u vaš život mogao doneti odredjene povoljnosti i prednosti jer vam može ponuditi javljanje potpuno novih shvatanja i novih ideja i uopšte vam može doneti bolju snalažljivost.

URAN U KONJUNKCIJI SA PLUTONOM - Smatra se vrlo negativnim jer donosi sa sobom težak period negativnih promena, ali ovakav uticaj navedenog tranzita teško da ćete imati prilike zaista da iskusite.

URAN U OPOZICIJI SA PLUTONOM - Ovaj odnos sa sobom donosi vrlo turbulentan period, medjutim, na vas može uticati povoljno tako da biste mogli poboljšati odnos sa svojom okolinom i uopšte bi vam mogao doneti bolji kvalitet života ako biste na vreme reagovali.

Uran je vladajuća planeta horoskopskog znaka Vodolije:

VODOLIJA - Aquarius

Polaritet: pozitivan
Modalitet: fiksni
Element: vazduh

Vodolija je jedanaesti znak Zodijaka. Vodolija je horoskopski znak čiji je vladar planeta Uran što ukazuje na to da osobe rodjene u ovom znaku imaju posebno razvijenu sposobnost da intuitivno osećaju stvari oko sebe. Okrenuti su značajnim stvarima a ne opterećuju ih sporedna dešavanja. Jače nego druge znake Zodijaka ih uznemirava nepravda i laž nanešena slabijim ljudima. Vrlo su principijelni i humani. Protivnici su raznih predrasuda i lako stiču nova prijateljstva. Za osobe rodjene u znaku Vodolije takodje se može reći da imaju izražen smisao za bavljenje umetničkim radom. Vodolija je uvek u centru važnih dogadjaja, prati modne trendove i vrlo je savremena. Takodje za osobe rodjene u znaku Vodolije važi i to da su po prirodi harizmatične. Negativne osobine Vodolija: ponekad mogu biti hladne u ljubavnim odnosima, mogu delovati nrzainteresovano, udaljeno i rezervisano, imaju običaj da se inate i nezrelo ponašaju, a Vodolije ponekad umeju da budu i neljubazne.

Autorka: Olivera Petković


Copyright © Olivera Petković
Autorka svih tekstova na ovom sajtu je astrološkinja Olivera Olja Petković. Autorska prava su zaštićena Zakonom. Tumačenje ličnih horoskopa je složeno i potrebno je imati u vidu da pojedinačni pokazatelji/aspekti u kombinaciji sa drugim pokazateljima i uticajima mogu imati i druga ili složenija značenja.